Rockerii nu sunt sataniști

Nu oricine poate înțelege muzica rock. Pentru asta este nevoie de inimă, suflet și creier. E nevoie de sensibilitate, de o minte nealterată de poveștile cu Bau-Bau Creștinul și (H) Apocalispa după sfântul Pătrunjel izvorâtorul de Delir. E nevoie de oameni care trăiesc în prezent, nu în Evul Mediu. E nevoie de oameni.
Nenorocirea de la ,,Colectiv’’ este ,,aur curat’’ pentru televiziuni. Acolo poți vedea alături de oamenii care vor să ajute și ciudați care se laudă sau insultă pe cei care ascultă muzica rock. Au apărut asistentele-erou, martorii-erou, pompierii-erou și gură cască- erou. Toți au ajutat și acum sunt pentru câteva zile prezenți în studiourile de televiziune. Cât de creștinesc o fi să mergi în public și să spui cum și ce ai făcut? Cât de dureros este pentru familiile îndurerate să vadă cum pe o groază de posturi de televiziune se vorbește numai și numai despre victime ? Da, e nevoie de oameni. Întotdeauna de oameni.
Dacă unii oameni au ajutat cum au putut: au donat sânge, au aprins lumânări, etc, alții s-au trezit dintr-o dată pe post de inchizitori și au început să explice lumii întregi că această nenorocire are legătură cu satanismul și obiceiurile păgâne. Dacă de la ,,binefăcătorii’’ creștini, putrezi de bogați, mă așteptam să arunce veninul ,,pe sticlă’’, am rămas uimit de agresivitatea habotnică de pe rețelele de socializare. Practic , am văzut sute de postări, unele aparținând unor oameni cu studii superioare , în care se afirma că această nenorocire s-a abătut asupra unor sataniști. Am încercat să întreb pe câteva dintre aceste persoane ,,credincioase’’ dacă au văzut pe Satana prin preajma unor rockeri sau dacă îmi pot demonstra că muzica rock are legătură cu Iadul, Scaraoțchi și cele necurate. Toate credincioasele mi-au răspuns printr-o serie de insulte din care nu lipseau cuvinte și expresii ,,minunate’’ . : pletos, închinător la Satana, slujitor al încornoratului etc. Evident, nu am cum să răspund unei asemenea agresivități. Nu pot comunica cu bolnavii care își închipuie că Dumnezeu este leșinat după lingușirile lor, iar pe rockeri nu îi iubește pentru că ascultă altfel de muzică. Pentru a comunica e nevoie de oameni. De oameni cu mintea și sufletul limpede.
Ok, să ne întoarcem la rockeri. Am 47 de ani și ascult muzică rock de la vârsta de 5 ani. Am fost la sute de concerte. Am scris cărți de poeme gothice. Iubesc muzica rock și cred că înțeleg mai bine ca moderatorii de televiziune această lume faină. Sincer, dumneavoastră vă închipuiți că rockerii iubesc jelaniile ? Au nevoie ei de patetismele ,,televizionistice’’ ? Credeți că rockerii plecați dincolo de albastru dădeau multe parale pe moderatorii de televiziune și invitații lor permanenți ? Sunt ei mulțumiți când aud pe Condurățeanu și Gabi Luncă cum își dau cu părerea despre death-metal? Nu prieteni, nu. Cei care acum apar ,,pe sticlă’’ o fac pentru ei: unii se simt împliniți că ajută și vor să dovedească lumii întregi că sunt solidari cu familiile îndoliate, alții au o nevoie bolnăvicioasă de a se lăuda, alții simt că pot duce ratingul tv foarte sus . Da, majoritatea nu ajută ci se ajută. Știu că pare absurd ce spun, dar sunt sigur că asta e realitatea. Lumea rockerilor nu are nicio legătură cu astfel de manifestări. Nu ajută cu nimic evocările nesfârșite ale asistentei-erou, pompierilor-erou, martorilor-erou. Moartea, durerea sunt stări intime. Care rocker dorește oare să împărtășească, fie și postum, cu persoane de care nu e legat în niciun fel aceste mari taine ? Cel mai frumos respect în astfel de momente este păstrarea tăcerii, a liniștii și a amintirii. Desigur, pentru asta este nevoie de oameni. Întotdeauna de oameni.
Revin la cei care spun că rockerii sunt sataniști. Dacă părerea agramaților, inculților, habotnicilor și pupătorilor de moaște ar conta, ok, mi-aș face griji. Totuși, Slavă Domnului ( nu lui Satan ), am devenit imun la asemenea insulte. Voi merge în continuare la concerte. Voi purta părul lung în continuare și mă voi îmbrăca exact cum vreau eu. Voi ridica două degete în timpul concertelor și voi striga numele trupelor, numele melodiilor . Pentru că sunt un om liber. Pentru că muzica nu moare. Niciodată !

Eduard Dorneanu
Mălini

156703_435736836492619_208039850_n (1)