APOI I-AM TRANSFORMAT PE TOȚI ÎN ȘOAPTE

Există discriminare în România ? Unde putem observa acest ,,fenomen’’ ? Pe strada Popa Nan, la meciurile de fotbal ale echipei F.C. Cofraju’ Alintat, în subsolurile Patriarhiei sau în sălile de așteptare ale autogărilor ? Orice răspuns poate fi interpretat, așa că mă abțin.

Zilele trecute am urmărit câteva ședințe din Parlamentul patriei noastre dragi. Imediat m-am gândit la ,,martirul’’, Dinu Păturică. Acest personaj, comentat în teze și extemporale de către elevii patriei se pare că a fost cu adevărat discriminat deoarece nu a putut să își apere imaginea și averea folosind sticluțe cu mir și cărți de rugăciuni. Poate că și conu’ Dinu ar fi avut șansa de a fi nominalizat pentru oarece premii literare. Am observat că mulți dintre infractorii dovediți ajung peste noapte scriitori de neprețuit. Și totuși, Dinu Păturică  nu a avut imunitate deși avea toate calitățile necesare pentru a se bucura de acest ajutor: era ipocrit, viclean, hoț și poza în om inteligent și evlavios. Dacă dom’ Păturică ar fi trăit în zilele noastre ar fi putut ajunge unul dintre aleșii neamului. Închipuiți-vă cât de frumos s-ar fi adresat confraților săi și cum i-ar fi rugat să nu voteze pentru a i se ridica imunitatea. Lacrimile sale ar fi  înduioșat sufletele colegilor  într-u hoție, iar ecoul cuvintelor păturiene ar fi pătruns până în trezoreriile băncilor elvețiene.

Da, am urmărit ședințele din Parlamentul României. Am văzut ce și cum se votează. Am văzut cum unor oameni de bine nu li se ridică imunitatea pentru că așa VOR EI, pentru că așa AU EI CHEF și PUNCT.

Mă bucur că sunt apolitic. De acum înainte, de câte ori voi vedea la televizor cum se adresează națiunii un om politic, voi da volumul sonorului la minim. Votul din Senat de acum câteva zile m-a lămurit asupra multor aspecte. Pentru mine politicienii sunt acum doar niște șoapte. Urâte. Mincinoase. Urâte.

 

Mălini 14 februarie 2015

 

portrait